Pressrelease 17 oktober: Flest nyregistrerade spelkonton hos utländska spelbolag

17 October 2018

Till nyår måste alla spelbolag som vill verka i Sverige ha licens för det. Men redan idag är det många svenskar som har spelkonton hos de ännu utlandsreglerade bolagen. Mediavision kan i sin senaste analys slå fast att nära 60 procent av alla 18–74-åringar har ett personligt konto hos åtminstone en spelsajt – i Sverige eller utomlands. De svenskreglerade bolagen ligger i topp, men de utlandsreglerade spelbolagen vinner mark.

Mediavisions analys av svensk spelmarknad visar att allt fler skaffar ett personligt spelkonto,
d v s ett konto hos en spelsajt. Idag har nästan 60 procent av 18–74 åringarna i Sverige ett registrerat konto hos en spelsajt, vilket är en ökning med 12 procent jämfört med förra året. Svenska Spel har störst antal registrerade konton, följt av ATG och Postkodlotteriet. Sammantaget uppgår de svenskreglerade bolagens andel till 58 procent av alla registrerade spelkonton.

Utlandsreglerade bolag, såsom Bet365, Unibet, Leovegas med flera, har dock betydligt fler nyregistrerade konton. De utlandsreglerade bolagen utgör hela 60 procent av de konton som registrerats de senaste 12 månaderna.

– Vi ser tydligt att konkurrensen ökar. Det gäller både befintliga och nya konsumenter som nu lockas till spelmarknaden. Att majoriteten av nya konton tillskrivs utlandsreglerade bolag kan bero på att dessa bolag har en helt annan typ av marknadsföring, t ex med bonuserbjudanden och insättningsbonus, vilket de svenskreglerade bolagen inte får ha. En effekt blir också att skiftet mot online-spel ytterligare snabbas på. Mediavision följer utvecklingen på svensk spelmarknad mycket nära säger Mazyar Sajjadi på Mediavision.