Iphone lockar bred majoritet att betala för innehållstjänster

11 May 2010

Över 60 procent av Iphone-innehavarna i Sverige har någon gång under de senaste tre månaderna betalat för sk appar i sin mobiltelefon. Genom Iphone har också musiktjänster såsom Spotify hittat till mobilen. 23 procent av Iphone-innehavarna abonnerar på streamad musik (Sportify eller liknande). Mediavision har tidigare konstaterat att ca 500 000 svenskar i dagsläget har en Iphone. Av dessa har majoriteten betalat för att köpa applikationer via Apples App store till telefonen. I mars-april svarar 62 procent, eller drygt 300 000, av Iphone-innehavarna att de köpt appar någon gång under de senaste tre månaderna. -Det här visar att rätt förpackat och lättillgängligt går media och andra innehållstjänster att sälja också på helt nya plattformar. Vi ser en stor konsumentefterfrågan på innehållstjänster i mobilen. Naturligtvis är detta intressant också mot bakgrund av läsplattor och annan hårdvara, t ex TV-apparater, som nu lanseras med olika typer av tjänster. För många aktörer på mediemarknaden är detta goda nyheter, säger Marie Nilsson, VD Mediavision. Pressrelease_app20100511