Q1 2011: Fortsatt stark tillväxt för mobilt bredband i Sverige

18 May 2011

Mobilt bredband har på rekordtid etablerats i Sverige. Idag har drygt 1,8 miljoner skaffat möjlighet att surfa mobilt. Konsumentplanerna pekar mot ytterligare ca 300 000 nya användare inom ett år. För operatörerna innebär detta ökade intäkter på drygt en halv miljard kronor. Enligt Mediavisions löpande analys av svensk bredbandsmarknad hade vid utgången av första kvartalet 2011 drygt 1,8 miljoner konsumenter skaffat mobila bredbandsabonnemang. Efterfrågan har varit mycket stark i flera år och utvecklingen är fortsatt positiv. Mediavisions bedömning är att ytterligare ca 300 000 nya kunder skaffar mobilt bredband under kommande 12 månader. Om ett år beräknas 2,1 miljoner svenska konsumenter ha skaffat mobilt bredband. – Mobilt bredband är fortfarande ett tillväxtområde och konsumenternas behov är inte mättat. Än så länge är det främst ett komplement till fast bredband men detta kan ändras när 4G får starkare fäste, säger Jens Häger, seniorkonsult på Mediavision. De nya kunderna under det kommande året beräknas ge en ökad årlig marknadsomsättning på drygt en halv miljard kronor för operatörerna enligt Mediavision. Totalt estimeras marknaden för mobilt bredband omsätta ca 4 miljarder kronor 2011. PressreleaseMediavision110518