Smarta mobiltelefoner tar webb-TV till nya höjder

15 August 2012

Att titta på webb-TV, d v s via internet, blir allt vanligare. Under det nyss avslutade andra kvartalet tittade nära 60% av alla 15-74-åringar på webb-TV i snitt per månad. Detta är ett nytt rekord som till stor del kommer från att allt fler tittar på TV i mobilen. Jämfört med samma period 2011, har TV-tittande via mobil nästan fördubblats. Idag har drygt hälften av 15-74-åringarna en smart telefon. För många mediekonsumenter har mobilen snabbt etablerats som ytterligare en TV-skärm, men även surfplattor och s k smarta, internetuppkopplade TV-apparater blir alltmer populära. – Att ha tillgång till fler TV-skärmar, som man dessutom bär med sig, ökar TV-mediets räckvidd. Naturligtvis är innehållet också viktigt. Därför vågar vi redan nu gissa att sommar-OS från London kommer att öka på webb-TV-konsumtionen ytterligare i nästa, tredje, kvartal. När vi om några veckor summerar OS-månaden augusti kommer vi med all sannolikhet notera nya tittarrekord för såväl webb-TV generellt som för tittande via mobilen, säger Marie Nilsson, VD på Mediavision. Pressrelease webb-TV aug 2012