Mediavision söker: Junior analytiker/konsult

JOIN MEDIAVISION

23 February 2023

Är du en nyfiken och driven person med en utpräglad analytisk förmåga och ett brinnande intresse för mediebranschen? Befinner du dig i början av din karriär och letar efter en tjänst med stora utvecklingsmöjligheter? Mediavision söker nu en junior analytiker/ konsult för en heltidstjänst.

 

Om Mediaivison
Mediavision startade 1996, är baserat i Stockholm och med Norden i fokus. Vi är strategi- och affärsutvecklingskonsulter inom medieindustrin. Vi hjälper företag att utvecklas genom datadriven marknadsinsikt och business intelligence. Vår rådgivning tar sin utgångspunkt i unik egen data och empiri – med en genuin förståelse för medieindustrins ekosystem och villkor som bas.

 

Våra kunder är framför allt telekomoperatörer och mediehus inom TV/rörlig bild, online, print, musik med mera. Flera av våra kunder är också internationella aktörer med stort intresse för Norden och nordiska bolag. Vi som arbetar på Mediavision är huvudsakligen civilingenjörer och ekonomer – alla med ett brinnande intresse för medieindustrin och dess affärsmöjligheter. För tillfället är vi tolv researchers, analytiker, projektledare och kommunikatörer.

 

Om tjänsten
Som analytiker/konsult på Mediavision kommer du direkt att få arbeta med projekt som behandlar mediebranschens viktigaste strategiska frågor. Du kommer bli en viktig del i våra löpande marknadsanalyser och skräddarsydda konsultprojekt i takt med att du bekantar dig med både marknaden i stort, och vårt analysunderlag (data). Du kommer få arbeta med konsument- och marknadsdata i SPSS och excel som du sedan får sammanställa, analysera och presentera i Powerpoint. Därigenom kommer du få applicera och utveckla såväl dina matematiska/statistiska som metodologiska, pedagogiska, grafiska och språkliga färdigheter.

 

Vi söker dig som

 • Har en akademisk examen på minst magisternivå/masternivå inom ekonomi/teknik (civilingenjör) med inriktning mot exempelvis management, marknadsföring, statistik, medieteknik eller industriell ekonomi
 • Har en god förståelse för affärer, marknadskrafter och ekonomiska nyckeltal
 • Har ett uttalat intresse för mediemarknaden
 • Är intresserad av att arbeta med strategiska frågeställningar
 • Är en nyfiken person med en uttalat stark egen drivkraft som vill jobba med likasinnade
 • Har erfarenhet av att jobba med Excel och Power Point
 • Behärskar svenska och engelska mycket väl i tal och skrift
 • Har vana att hantera, bearbeta och analysera data

 

Det är även meriterande om du

 • Har något/några års relevant arbetslivserfarenhet
 • Har erfarenhet av att jobba med SPSS och andra statistikprogram
 • Har erfarenhet av programmering (exempelvis Java Script eller Python)

 

Låter detta intressant?

Skicka ditt CV och personligt brev till natalia.borelius@mediavision.se. Vid frågor, kontakta oss på 08-52 80 90 90. Vi kallar till intervju löpande.